BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, June 30, 2009

Alahai Universiti

Hello,saja jer nk tulis benda2 bodoh.Hmm,x tau sebenarnye nk cerita psl ape,tp memandangkan semester baru nak buka,x sabar rasanye nak start belajar.Klu tgk jadual utk second sem nie mmg agk pack la,tp nasib baik rumah sewa dkt dgn fakulti,jalan kaki jer.Duit pn x pyh keluar untuk tambang bas setiap hari.Rasanye x terlambat kot klu aku nk ucapakan tahniah kepada sume yg dpt msk universiti,maktab,matrikulasi dan yg sewaktu denganye.Life korang akan totally berubah sebaik saja menjejaki tmpt2 tersebut.LoL(mcm tempat maksiat jer bunyinye).

  1. Yg pertamanye korang akn lebih bebas,tp korang kena ingt,tujuan korang dtg ke universiti,bkn untuk bersosial secara berlebihan,tetapi untuk belajar,ingt tu.Nak sosial boleh,memang x salah,tp kena pndai control k.
  2. Jangan terlalu byk main,nnti terabai pelajaran,then failed exam,kena dismiss.Ayat dismiss tu memang ayat yg paling ak sendiri takut untuk dgr.Tambah2 lg failed,klu mcm ak sbg pelajar muzik kt Uitm,klu fail satu subjek,kena byr Rm100.x berbaloi lansung,fikir-fikirkan lah.
  3. Maintain kn pointer or Upkan lagi.Baru cool.Baru la pelajar gemilang,terbilang(stupid jer ayt)
  4. Jangan melawan lecturer,Hormat lecturer k.Once ko x hormat lecturer yg ajr korang,korang just wait and see la kt result korang,ak no komen.LoL
  5. Rajin2 lah bt assignment k.
  6. Pandai2 la balancekan untk bercinta dgn study.

    Ak saja jer nk share dgn korang,ak nie pn bukan lah pelajar yg cemerlang sgt pn,tp pengalaman yg menjadikan ak lebih baik drpd yg sebelum nie.Pointer ak pn 3,19 jer,So next sem kena kaw2 la nk dpt dekan,Klu x confirm kena marah dgn abg ak.

Monday, June 29, 2009

Rumah Sewa(Luar Flat Dalam Kondo)

Hello2.Dah lama giler x post ape2,busy sikit la.Biasalah nk buat preparation untuk masuk semester baru kan,dah la x dpt kolej,so kitaorg kena cari umah sewa.Hari isnin lepas,me and my friends,yus dgn paan dah deal dgn orang rumah nie nama die En.Hisham bitch.Sampai jer shah alam,kitaorg terus naik bas ke seksyen 17.Then i call my friend,sofia lepak sekali kt 17.Nak dijadikan cerita,Yus pn call la En.hisham nie,lps tu die kta tggu lg 5 minit nnti die call blik.After 30 minit,die x call2 pn,then yus pn call la die blik.Pstu die ckp rumah yg dekat 17 tu x de plak,yg tinggal kt 19 jer,OMG,19 tu jauh kot.Lantuiy(mencarot bahasa cine,mksd die penis).

Time tu kitaorg memang dh cuak giler,dh la dtg dr jauh,then x de hasil ape2,quite sad la.Pastu sofia cadangkan kitaorg tgk2 dulu area2 seksyen 17 mana tau ade kosong kn.Kitaorg pn pusing la punya pusing,area2 rumah teres memang dh x de la,Then kitaorg usha rumah flat plak.Ade 2 rumah untuk disewa,Time tu memang rasa lega skit la.Pastu kitaorg call owner kedua2 rumah tu.Rumah yg first kitaorg call,die x terima lelaki klu nk ddk rumah die,Nasib baik la yg second one tu terima lelaki sebagai penghuni rumah die.

After 25 minit owner rumah pn dtg.So kitaorg check2 la rumah tu kn.Seriuosly its unbeleivable.Memang cool giler rumah tu.Luar flat dalam kondo kot,LoL.Ade aircond,dapur,full kabinet kt dapur,then tandas die pun bersih.So kitaorg decide blik nk ke x rumah tu kn,then the answer is YES. Thnks tu Sofia jga la sebab bawa kitaorg usha2 rumah.Klu x mmg x tau la ape la nasib kitaorg.Homeless kot.nnti klu sempat ak upload kn gmbr rumah tu.

Tak tgk lagi Transformers 2.HuHuHu.

Sunday, June 28, 2009

Taking Back My Love-Enrique feat Ciara

(Red one, Ciara)

(Enrique)

Go ahead just leave,
Can't hold you,
You're free
Here, take all these things,
If they mean so much to you
I gave you your dreams
'Cause you meant the world
So did I deserve
To be left here hurt?

You think I don't know
(uh huh)
You're out of control
(uh huh)
And then I'm finding all of this from my boys
Girl, you're stone cold
(uh huh)
You say it ain't so
(uh huh)
You already know I'm not attached to material

I'll give it all up, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love
My love.

Yeah
What did I do but give love to you?
I'm just confused as I stand here and look at you
From head to feet
All that's not me
Go 'head, keep the keys
That's not what I need from you

You think that you know
(I do)
You've made yourself cold
(Oh, yeah)
How could you believe them over me?
I'm your girl
You're out of control
(So what?)
How could you let go?
(Oh, yeah)
Don't you know I'm not attached to material?

I'll give it all up, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

I'll give it all up, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

So all this love I gave you, take it away
(Uh, uh huh)
You think material's the reason I came
(Uh, uh huh)
If I had nothing would you want me to say
(Uh, uh huh)
You keep your money, take it all away

I'll give it all up, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love

I'll give it all up, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love

I'll give it all up, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

Ooh, my love
Ooh, my love




I hope u guys enjoyed to hear the song.

Saturday, June 20, 2009

iT's My Birthday Bitch

HAPPY BIRTHDAY
NOW IM 19

A MILLION THANKS TO:-
ALANG
ZAINAL
MAMA
ALONG
UDA
ABG LONG
ABG UDA
EISYA

TO MY FRIENDS YG DTG:-
FATIN
LELA
LISA
ENDRA
KAKAK
ADIK
FAZLAN
SUHANA


DEDICATION:-
ALANG:thanks 4 making the birthday party
MAMA:thanks sebab masak sedap2
ALONG:thanks 4 da hazelnut cheesecake,i love it
MAMAK ACA:thanks sebab masak chicken chop and the christian dior perfume
ZAINAL:Thanks sebab byk tolong ak,kire ko babu ak la.LoL
ZAINAL AND FATIN:thanks 4 a great suprise and make my hair look fierce.
ENDRA:thanks sebab belanja aku karaoke
MEL:thnks for the spagetti,i love it
TO EVERYONE YG WISH BIRTHDAY TO ME KT MYSPACE,MESEJ,FACEBOOK,THANKS A LOT. BANYAK SANGAT NAMA,I CANT REMEMBER.


THE PICTURE:-

Tuesday, June 16, 2009

The Confession Of A Black Babu

Dah lama giler x post ape2 kn,hmm,a past few week x de cerita menarik pn,selain result UiTM keluar,hehehe,my result just ok la,dapat 3.19,quite sad sikit sebab x dpt dekan,huhuhu,kawan2 aku punya la ramai dpt dekan,jealous giler,but jealous in a good way la.Memang next sem ak akn pulun and study kaw2 pya la utk dpt dekan,too all my MU110 friends,better be watch out.LoL.
Sepanjang minggu nie memang x de buat ape2 aktiviti pn,just hang out with my BFF,then kitaorg masak onion ring,Fatin yg masak,zainal pun tolong gk(tolong menyibuk).LoL.
Actually aku x tau nk cerita pasal ape,maybe pasal exam kot.hmm,i guess no,how bout friendship?hmm,lg x best,hmm,i think i dont want to say ape2 la,thats it for today,bye2.

Monday, June 8, 2009

Married oh Married

Cuti sekolah nie memang byk btl org kahwin kn,sana kahwin,sini kahwin,invitation perkahwinan org bg kt family ak pn x putus2,x lalu plak nk pergi sume.klu relatives yg kahwin bru aku pergi,klu org2 yg ak x knl aka strangers,memang harapan r klu nk pergi,x de keje.membosankan lagi ade la.

Muka toye,malas giler nk pergi kenduri.


Tgk!aku senyum pn x ikhlas.Senyum tipu


Actually aku baru jer blik kenduri kahwin nie.Pstu singgah umah kakak ak jap. Makan2 sume.Memang bapak kenyang giler perut aku nie.Senak nak mampos,keje asyik melantak jer,mana x senak.So sape yg dh kahwin tu dan nk menghadapi mlm pertama,hadapilah ia dgn tenang,jgn gelojoh dan jgn terlalu HARDCORE sgt,nnti terkoyak.
OpppS.SoRry

Sunday, June 7, 2009

Famous Amos

Actually ak sja jer nk post benda ntah ape2 ari nie,hmm,ak asyik2 kena perli jer dlm blog kwn ak nie,nie die pya url,http://shittoons.blogspot.com/,actually die nie Best Fucking Friend ak.X phm btl ak,runsing dibuatnye.Tapi ak x take it seriously,sebab aku tau yg die Suka main2.Actually yg die post tu ade gk betulnye,LoL.Sape yg x nk jd Famous,semua org nk kn.Tapi ade sesetengah tu bila dh Famous,diorang rasa menyesal sebab diorang nk blik life diorang yg mcm dlu,for being an ordinary person.Tapi kenapa ek bleh jadi mcm tu? Ini adalah diantaranye.


1.Worst Case Scenario Caught on Picture(LoL)


2.Sape yg dpt kawan mcm palat,sat gi bila tgh minum,clubbing,mabok,or time tu plak terSTONER,then kawan yg palat nie pg SNAP,pastu sebarkan kt internet(Lately byk berlaku kt malaysia)(video mawi stone,x tau btl ke x)



http://www.youtube.com/watch?v=9lArlF9ctpY


3.Papaazzi everywhere(Rihanna dengan Chris Brown Kt KFC Tg.malim)



4.Nak bersosial lebih2 pn x bleh,cuba klu time jadi org biasa dulu,x de pn kluar paper di cop liar ke ape ker,ni klu dh jd celebrity,dicop plak mcm Paris Hilton,Lindsay Lohan,Britney Spears,Kesian kn.Ape salah nye sekali sekala having fun(actually time nie diorang on the way nak mandi sungai canai)




In my oppinion, memang susah bila dh jadi famous,This is what they pay for being famous.



Actually lps beberapa minit,fatin ada komen,this is what she said:-
hahahaha...kfc tg malim, sungai canai..damn tanjong malim is feymes among hollywood celebrities..wooo!(sebenarnya britney ngan hilton bff aku, diorang slalu come over to my house and lepak2 togetherrr.. Doin lesbo stuf.. its kinda fun)

Saturday, June 6, 2009

Heartless

Kanye West Wannabe

Heartless-Kris Allen (American Idol 9)

In the night I hear 'em talk,
The coldest story ever told,
Somewhere far along this road
He lost his soul
To a woman so heartless...
How could you be so heartless... oh
How could you be so heartless?

How could you be so,
Cold as the winter wind when it breeze yo
Just remember that you talking to me yo
You need to watch the way you talking to me you know
I mean after all the things that we been through
I mean after all the things we got into
And yo I know of some things that you ain't told me
And yo I did some things but that's the old me
And now you wanna get me back
And you gon' show me
So you walk around like you don't know me
You got a new friend
Well I got homies
But in the end it's still so lonely

In the night I hear 'em talk,
The coldest story ever told,
Somewhere far along this road
He lost his soul
To a woman so heartless...
How could you be so heartless... oh
How could you be so heartless?


How could you be so Dr. Evil
You're bringing out a side of me that I don't know
I decided we weren't gonna speak so why we up 3 a.m. on the phone
Why does she be so mad at me for, homie I don't know she's hot and cold
I won't stop, won't mess my groove up cause I already know how this thing goes,
You run and tell your friends that you're leavin' me
They say that they don't see what you see in me
You wait a couple months then you gon' see,
You'll never find nobody better than me

In the night I hear 'em talk,
The coldest story ever told,
Somewhere far along this road
He lost his soul
To a woman so heartless...
How could you be so heartless... oh
How could you be so heartless?


Talkin', talkin', talkin', talk,
Baby lets just knock it off
They don't know what we been through
They don't know 'bout me and you
So I got something new to see
And you just gon' keep hatin' me
And we just gon' be enemies
I know you can't believe
I could just leave it wrong
and you can't make it right
Im gon' take off tonight
Into the night...

In the night I hear 'em talk,
The coldest story ever told,
Somewhere far along this road
He lost his soul
To a woman so heartless...
How could you be so heartless... oh
How could you be so heartless?

I keep hearing and sang this song,quite addicted,i think kris allen version is better than kanye.


Thursday, June 4, 2009

The Funny Tragedies

Semalam masa aku tgh main internet,mak aku dapat fon call daripada kakak aku,Die ckp husband die patah jari kelingking.I was shocked at that time,tapi nak buat macam mana,dah nasib kan.Klu x silap aku,jari die patah sebab time tu die ade bt muay thai action kot,LoL.Then pergi la melawat die kt Ampang Puteri.Condition die x la teruk sgt,actually masa kitaorg sampai tu,die baru lps operation,kesian.

Ampang Puteri Hospital

Masa kt Wad


Pesakitnye(my brother in law with my sister)


Sedap Choclate nie,you guys should try,rasa mcm ferrero


View dari Ampang Puteri



Sebaik saja aku sampai rumah,Fatin call,die ckp jom la lepak kt taman.Datang sekarang!!ak pn start moto then terus pergi taman.Sampai2 jer taman,i saw a CHEAP MALAY DRAMA,LoL.Fatin throwing something tp aku x tau ape benda tu.Pastu si fatin cerita la,actually ak copy blik lepas fatin komen aku.This is actually the real story.




Fatin 'The Witch Wannabe' Says:
(cerita sebenar drama yang berlaku adalah begini;zainal mintak permision aku untuk isap rokok.then dia kuar kan kotak rokok dia.dengan kuasa veto yang ada di tangan aku,apa lagi aku pun hambik la kotak rokok tuh.then aku kuarkan dua batang rokok, patahkan.selebihnya kotak itu aku campak [thats the part where u just arrive) dan tercampak la skali gelang yang aku pakai.masih tidak puas hati, aku gi kat kotak rokok yang telah dicampak tadi dan pijak lenyak hantam kasi hancur sama itu rokok.)actually fatin nie suka warna pink,thats why la die pya text colour pink.

funny gk sebenarnye cite die.Pstu kebetulan tika pn ade,die lepak sekali,Lama gk la x jmpa die,dulu die SEXY MOMMA,sekarang bertudung labuh,hehehe. This are the picture yg sempat aku and fatin snap.

Me,Myself and I(credit tu Fatin)


Tika(SEXY MOMMA) and me


Zainal and Fatin
(Selepas kejadian Pijak memijak rokok berlaku)

itulah cerita aku hari nie.Kesimpulannye kn dari keseluruhan cerita aku nie,Jaga diri,jaga badan,jaga kesihatan.Amalkan lah cara pemakanan yang sihat,jgn jd macam aku,tgh malam jer makan,buat french toast la,spaggeti la,maggi la,mana x gemok.So jaga la diri anda sebelum anda dijaga oleh DATO'/DATIN/TAN SRI

Wednesday, June 3, 2009

Boring

3.june.2009

Hari x de ape2 cerita yg menarik untuk aku kongsikan pada pembaca2 blog aku.Sepatutnye pagi nie aku pergi jogging kt tasik proton city,pastu tgk jam dh pkl 3 lebey petang(actually baru bgn sebenarnye)LoL,then ak tgk kt fon aku byk missed called and mesej.Sorry guys

Tasik Proton City(the place that i supposed to jog this morning)nice view dont cha.

Aktiviti harian aku klu x de ape2,just online jer la,online,online,online.x de keje lain.Lepas online makan,lepas makan,tidur..hahaha.Normal la tu kan,anak remaja,memang macam tu.

Monday, June 1, 2009

Hari Yang Melelahkan

Hello sahabatku sekalian.Kita jumpa lagi di dalam blog ak yang bapak palat dan huduh.Sebenarnye aku baru balik dari Damansara,Amik lappy aku,Dah la naik moto plak tu,dari Tg.Malim ke Damansara then dari damansara ke Klang,memang penat giler.Semalam x sempat nk post ape2.Ari nie ak post kn cerita ak utk ari ni dgn semalam.


Isnin:1-june-2009


Aku bgn pkl 12.45 klu x silap,sebab kwn ak dtg umah.Makhluk kat bawah nie nama die Zainal,die nie hantu sebenarnye.Wakaka.Klu x silap aku die baru balik dari sekolah kot jumpa mak angkat die,Cikgu Chemistry aku.Then die ajak aku pegi karoke and byr bill kt Tm point.Pastu amik Marka(Fatin) die kitaorg karoke skali.Seronok giler.Nari2 sume.Pastu aku pergi kedai mamak.Mamak 24jam(mamak singam),Klu time die jga kn,die bg kitaorg aym dlm kuah curry la ,thosai biasa die bt mcm thosai tisu,byr dgn hrga thosai biasa iaitu rm1.oo.Pstu gossip dgn kitaorg pasal Siti Nurhaliza la.Mcm2 die tau psal Siti.Kira siti ni memang FAMOUS la..Lps jer lepak mamak,kitaorg pergi Tasek Proton City.Tg.Malim,tu jer la pn tmpt yg menarik pn.Bosan kn.Pstu blik jer dr tasek proton,aku tidur umah zainal,mak die sporting giler,lawak plak tu.Pstu mlm tu kitaorg lapaq,then msak telur,pstu bt roti bakar.cool kn.



Zainal hantu(tgh call fatin)



TM point Tg.Malim


My Beloved Fucking Dammed Asshole School




Karaoke
(x byk sgt gmbr,sorry)


Mamak 24 jam
actually yg ni la singgam


The Lake Of Proton City


Masak Time(dapur umah zainal)












2.june.2009

Ari nie amik lappy kt Damansara,pstu pg rumah zainal jap kt klang untuk beradu.Masa on the way blik tu,kitaorg singgah jap kt Restoran Jejantas Sg.Buloh untuk makan.Zainal dgn Fatin mkn Burger king,ak mkan A&W,sebab nk mkn HORNY dog,LoL.Ak nk ucapkan terima kaseh teramat sgt kt korang sebab sudi teman aku pg amik lappy ak,dh la jauh plak tu kn,bernanah juboq masing2,naik moto kn,fhm2 jer la.Jasa korang akn ku ingt smpai ak menutup mata.Bff(best fucking friends)for ever.


Love both of you



Mustafa Saearani Mohd Saaid

His Name Is Mustafa Saearani

Whaddup guys..

nama aku mustafa bin saearani..
19 tahun klu 20.june nie...
study dkt uitm s.alam
amik kos muzik major in vocal..
kenapa aku amik kos muzik?
sebab muzik can express ourself through the melody..cool kn


Actually gambar nie msa aku perform utk forum aku,but i think i didnt make a good job at that time(nasib baik lulus),tp nk bt mcm mn,bnda dh lps,tp ak janji kt diri aku yg i will make a better performance on the next sem,i hope i will,and i want say a million thanks to adsone,sebab accompanied aku at that time,thnk u so much and i really appreciated it.he is a great pianist and vocalist too.and to my friends yg berjuang on that day,viviannie,ekin,adam,and man,u guys did very well at that time too,u guys rock the house(LoL),make a vocal student proud ok!!
Next semester aku minta adsone tolong ajarkan piano and die ckp "boleh ba kalo ko mus"(dialek sabah).thank god the answer is positive,yahoo..bestnye dpt blaja piano.Sekarang aku tgh cuti semester,memang boring,x bt de bt ape2 aktiviti.selain menunggu result yg akn keluar,dan menunggu keputusan kolej yang ntah bila2 akan keluar,bengang betul.macam cilakak.


Gambar2 yg kt bawah ni sume ialah gambar2 ak msa semester 1 sebagai student Music kt Uitm.

Puteri Gunung Ledang The Musical Season 3



One In A Million Season 3(blur)





Malaysian Music Class


Puteri Saadong at DBKL Kuala Lumpur


Malaysian Philharmonic Orchestra

Last Paper:Music Theory

actually nk upload lg gmbr2,tp x larat la,huhuhu,thats it for today..