BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, June 30, 2009

Alahai Universiti

Hello,saja jer nk tulis benda2 bodoh.Hmm,x tau sebenarnye nk cerita psl ape,tp memandangkan semester baru nak buka,x sabar rasanye nak start belajar.Klu tgk jadual utk second sem nie mmg agk pack la,tp nasib baik rumah sewa dkt dgn fakulti,jalan kaki jer.Duit pn x pyh keluar untuk tambang bas setiap hari.Rasanye x terlambat kot klu aku nk ucapakan tahniah kepada sume yg dpt msk universiti,maktab,matrikulasi dan yg sewaktu denganye.Life korang akan totally berubah sebaik saja menjejaki tmpt2 tersebut.LoL(mcm tempat maksiat jer bunyinye).

  1. Yg pertamanye korang akn lebih bebas,tp korang kena ingt,tujuan korang dtg ke universiti,bkn untuk bersosial secara berlebihan,tetapi untuk belajar,ingt tu.Nak sosial boleh,memang x salah,tp kena pndai control k.
  2. Jangan terlalu byk main,nnti terabai pelajaran,then failed exam,kena dismiss.Ayat dismiss tu memang ayat yg paling ak sendiri takut untuk dgr.Tambah2 lg failed,klu mcm ak sbg pelajar muzik kt Uitm,klu fail satu subjek,kena byr Rm100.x berbaloi lansung,fikir-fikirkan lah.
  3. Maintain kn pointer or Upkan lagi.Baru cool.Baru la pelajar gemilang,terbilang(stupid jer ayt)
  4. Jangan melawan lecturer,Hormat lecturer k.Once ko x hormat lecturer yg ajr korang,korang just wait and see la kt result korang,ak no komen.LoL
  5. Rajin2 lah bt assignment k.
  6. Pandai2 la balancekan untk bercinta dgn study.

    Ak saja jer nk share dgn korang,ak nie pn bukan lah pelajar yg cemerlang sgt pn,tp pengalaman yg menjadikan ak lebih baik drpd yg sebelum nie.Pointer ak pn 3,19 jer,So next sem kena kaw2 la nk dpt dekan,Klu x confirm kena marah dgn abg ak.

No comments: