BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, August 29, 2009

Allahyarham Saearani Mohd Saaid

Hari ini genap setahun ayah aku meninggalkan dunia.
Semoga rohnya dicucuri rahmat dan di tempatkan bersama orang-orang yang beriman
Amin.
Al-fatihah

Friday, August 28, 2009

Di Hari Studio Exam Aku Dan Semalam

  • Aku rasa upset giler babi dengan performance aku untuk mid term studio exam ni
  • Aku tak tahu pulak ada sight singing,memang terkejut giler tetiba jer ada
  • Rakan-rakan seperjuangan vokal aku pun semua upset lepas diorang keluar daripada bilik exam tu
  • Dah la budak2 vokal badge aku tinggal 4 orang jer,actually 5,tapi sorang lagi dah tukar dari vokal ke clarinet
  • Aku rasa markah aku mesti sikit
  • Malam sebelum exam tu,kawan aku ajak pergi jalan-jalan,Time tu semua housemate aku dah habis exam kecuali aku jer,kawan aku akmal siap balik sarawak lagi.Time yang kita orang nak keluar tu around 3 am kot,nasib baik exam aku pukul 2.30 petang,aku pun ikut jer la,daripada tinggal rumah sorang-sorang,takut juga aku,time tu azad dengan dengan vivian dah keluar jalan-jalan cari makan,lepas tu bueh kaseh bawa kitaorang lalu dekat haunted mansion dekat seksyen 12,rumah tu besar giler babi,tak tahu nak describe macam mana,memang scary giler la,dah la time tu malam jumaat pulak tu
  • Then lepas puas ronda2,kitaorang makan dekat seksyen 7,kedai macha ape ntah namanye,aku pun tak ingat
  • Kitaorang sampai rumah dalam pukul 4 lebih macam tu,sampai jer rumah,azad dengan vivian dah ada dekat rumah.diorang beli nugget kfc and ayam mcdonalds,terbalik kan,sepatutnya ayam kfc nugget mcD,tapi sebaliknye pulak
  • Lepas jer makan-makan,aku pun tido,aku rasa time tu dalam pukul 5 lebih kot
  • Berikut adalah ragam-ragam tak senonoh aku

Malam sebelum exam,runsing memikirkan lagu-lagu yang akan dibawa
(actually baju oren tu baju paan,bila aku pakai jer baju tu aku rasa macam carrot jer)


Keesokan harinye,baru bangun tidur,Muka ku aneh

Sebaik aku sampai saja di bilik exam

Cuak kot time nie,Dah la aku yang orang yang pertama

Dunia ku gelap gelita selepas aku keluar dari bilik exam tersebut(lecturer aku dan second examiner tidak menunjukkan reaksi yg positif lepas aku nyanyi)

Yang ini seperti biasa,pose-pose lepas exam

  • Next week im gonna post a picture of my housemate wearing a 'Baju Carrot'.Serius lawak giler,just wait and see.

Thursday, August 27, 2009

Ku Katakan Dengan Indah

Actually saja jer nak hantar video2 aku nyanyi,tak sedap mana pun,tapi untuk suka-suka jer.This is my first video untuk aku letak dekat blog aku,Actually the first video untuk aku letak sebenarnya lagu sepasang kurung biru,but then quality video tu macam haram,so tak jadi nak letak,aku save video tu as a draft,tak pe la,maybe next time aku re-made balik lagu tu then aku post dekat blog,sebab lagu tu lagu favourite raya aku.Dalam video nie aku nyanyi lagu peter pan,ku katakan dengan indah.Yang accompanied aku untuk lagu ni,Yus.Selalu nya bueh kaseh,Tapi dalam video nie yus plak,sebab time ni,bueh kaseh tengah praktis lagu dia untuk studio mid ter exam.Dalam video nie plak ade juga terselit2 suara2 atau bunyi2 aneh yg menjengkelkan daripada mister Paan.Geram betul aku dengan dia tu.But anyway all happen in this video is spontanious,so i hope u guys enjoy.

video

Wednesday, August 26, 2009

Tukar Instrument

Aku makin,Keliru

  • Tak tahu la kenapa tiba2 pulak terdetik di hati aku untuk tukar instrument
  • Mungkin aku tengok kawan aku main cello kot,lepas tu aku try main cello dia pulak,terus jer jatuh hati dekat cello,rasa macam lain jer,tak macam bile aku try instrument2 yang lain,aku rasa macam biasa jer,tapi bila dengan cello,rasa macam fall in love with someone
  • Tapi bila difikir-fikirkan balik,banyak akibat dia kalau nak tukar instrument,contohnya nanti tak boleh grad on time,tak boleh showcase on time,dan banyak lagi la
  • So bila dah fikir masak-masak,i think i need to stick on vocal jer,but then still confuse lagi,LoL,tapi tak apa la,i can take cello as a minor instrument,so theres nothing for me to worried about,belajar jer semampu mana yang boleh.

Aku dan Steffie aka Khung

Tuesday, August 25, 2009

Menjelang Studio Exam Di Fakulti Muzik

  • Kalau dekat fakulti aku,time studio exam memang ramai giler orang dekat fakulti,kalau time hari2 biasa tu,memang harapan r nak nampak orang.ade tu ade la,tp sikit jer la orangnye
  • Lepas tu,kalau time studio exam,semua kelas cancel kecuali bel dgn ctu,sebab bel dengan ctu kan subjek under uitm,kalau macam subjek muzik kn subjek under fakult
  • Memang jelas kelihatan la fakulti muzik tu alive walaupun dah mlm
  • Aku pun saja jer nak menyibuk dekat fakulti tu di malam2 hari,memang meriah giler r
  • kalau vocal students x payah nak praktis kt studio segala bagai,sebab kitaorg boleh praktis dekat mana2 even di tepi2 jalan pun ok,cuba korang imagine ek orang main double bass ker tuba ker dekat tengah2 jln,bukan psycho ker namanya tu.

  • Kawan aku,Sarah.Die asalnye main piano,Lepas tu dia plan nak tukar vokal but then now,shes playin cello,agak style juga la die main cello
  • Bile aku tgk die main cello,rasa mcm interest giler utk main cello
  • Aku rsa mcm nk blaja jer cello as a minor instrument besides piano,sebab piano kan memang ade connention dgn voice
  • Aku nak simpan duit la,nk beli cello,hehe
  • Tapi first of all ak kena mahirkan la piano dulu sebelum nk move on ker another instrument
  • Exam aku hari jumaat nie,aku risau sangat sebab lagu tu tinggi juga la,Lepas tu vokal exercise,vokal exercise memang tinggi giler note dia,huhu,takut pecah jer suara
  • Ape2 pun good luck for me untuk studio exam.all the best mus.

LoL..

Saturday, August 22, 2009

Ramadhan datang lagi

dari kiri mus,yus,akmal gundam
  • First ramadhan ak celebrate dkt family aku
  • 3 org housemate ak x blik kampung,so diorang stay shah alam(yus,paan,akmal)muke diorang ade kt gmbr2 untuk post ak yg nie
  • Semalam my housemate semua pegi tarawikh kecuali aku,wakaka
  • Malam Khamis tu nasib baik sempat jalang2,haha(karaoke jer pun pstu makan donut big apple,itu pun kt shah alam jer)
  • Aku risau dgn markah theory music,aku harap dpt ok la result die
  • My studio mid term ari jumaat depan,wuahaha,takut nye.
  • Aku dah start blaja piano ari rabu lepas,quite hard but fun,rasa mcm x sabar jer nak masuk kelas untuk the next lesson
  • My housemate Azad,balik johor untuk amik kereta die,maknanye tiap2 mlm la kite sume bley pergi party
  • Aku plan esk ak nak blik shah alam kot,nak berbuka puasa dgn housemate aku plak

Mus&Paan sambil menikmati donut

Wednesday, August 19, 2009

Rama-rama dalam perut(gementar)

  • Hello crazy bitch,lama giler x tulis ape2,busy mode.
  • Mid term studio exam and forum dh nk dekat,so takut giler.
  • I need to memorise the lyric,the melody,the dynamic and the accompanied,nasib baik accompanied dah ade.
  • Duit ptptn ak pun makin lama makin sikit,nasib baik aku manage duit aku btl2,klu x,mmg satu hari jer duit tu bleh hbs.
  • Actually byk gk bnda yg mengarut aku beli,wakaka.i dont want to mention ape yg aku beli and how much i spent for buy all the thing,biar jd rahsia,only my housemate know.aku rsa ak beli semua bnda2 tu pn actually its a investment.Tak menyesal pun.
  • I got my aural quiz test mark,its sucks.(geram giler)
  • Jumaat nie quiz theory,takut giler.huhuhu
  • This saturday is start la kn bulan puasa,x sabar giler nk puasa dan membuat amal ibadah(tipu jer sume nie)

Dari kiri B.K(bueh kaseh),Aciq Romero,Mus

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN,SEMOGA RAMADHAN ANDA MENJADI YG TERBAIK DRPD TAHUN LEPAS,AMIN

Saturday, August 1, 2009

Nokia e71

  • T0day im going back to shah alam
  • Tomorrow nak pg shopping sebab duit ptptn dh msk
  • Cant wait for tomorrow
  • Still tgh fikir nk beli handphone ker x nk?
  • Nokia e71 idaman ku
  • Ikut hati memang la nk beli
  • Tapi kena fikir budget plak
  • I need to think and decide whether im gonna buy it or not

Nokia e71